TERMÍN: neděle 29. 9. 2019, 11:45 hodin

MÍSTO UTKÁNÍ: ŘEPY – tráva

 

Zápas nahoru dolu a plný tvrdých soubojů. Tak se dá nazvat zápas 9. kola, ve kterém nás navštívil fotbalový soupeř z Nebušic. Jediné, co jsme věděli, že dokázali porazit Meteor i Aritmu a bude to těžký zápas. Oba týmy se snažily hrát kombinačně a soupeř nás chvílemi i přehrával, ale do vyložených šancí se však nedostával a zakončující střely byly z dálky a velmi nepřesné. Stejně tak naše hra, kombinovali jsme, ale patřičný účinek to nepřinášelo. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, až z jednoho našeho protiútoku po pravé straně a nádherném pasu K. Dočekala se nám podařilo střelit první branku utkání. Hra dále plynula stejně, obě družstva se tlačila dopředu a obě podstupovala nespočet vzájemných soubojů o balón. Žádný míč ani žádný centimetru hřiště nebyl dán bez boje. Do poločasu se nám z rychlého protiútoku podařilo vstřelit druhý gól, po potažení středem, přihrávkou na pravé křídlo, pak do vápna a střelou.

V druhém poločase soupeř přišel s novinkou nakopávaných balonů, se kterými si poradili naši obránci nebo brankář. My jsme se stále snažili hrát naši hru, napadat a kombinovat. A vyplatilo se. V polovině druhého poločasu jsme během 5 minut vstřelili další 2 góly. Soupeř se však nevzdával a dále se tlačil do vápna, kde bylo podstupováno spousta soubojů, jak ze strany obránců, tak i vracejících se záložníků. Hrálo se do poslední minuty a soupeř se snažil o vstřelení čestného gólu. Kuba Kovář si konečně pořádně zachytal, když se soupeř začal prosazovat a několikrát nebezpečně vypálil. Z jedné takové střely, nás od inkasování zachránilo břevno. Tentokrát fotbalové štěstíčko stálo při nás a poprvé v sezóně jsme neinkasovali.

Škoda jen, že někteří hráči soupeře neunesli porážku a bez pozdravu odcházeli do šaten a někteří sice nastoupili k pozdravu, ale neplácli si. Těch, co se rozloučili, si vážíme.

Na odvetu se musíme připravit, abychom překazili slib trenéra Nebušic o výprasku 8:0 a podaří se nám vyhrát i na hřišti soupeře.

 

Jsme na Lišáky hrdí, jak si zápas vybojovali. Plnili své role a bojovali tvrdě. Nikoliv však zákeřně, tak jako soupeř, který byl za své neférové chování potrestán žlutou kartou. Lišáci jsou tvrdí chlapíci a mají náš velký obdiv.

Děkujeme také fanouškům, kteří tým podporovali po celý zápas a vytvořili vynikající atmosféru, která hnala Lišáky dopředu.

 

Branky:

23 min  1:0         Kellev (Dočekal)

32 min  2:0          Míka (Hájevský)

52 min  3:0          Dočekal (Linhart)

57 min 4:0         Veselý (Adensam)